Humanost

Centar za obrazovanje odraslih “Algebra znanja” Travnik donirao vrijednu opremu Udruženju “Sreća za sve”

Centar za obrazovanje odraslih ” Algebra znanja” Travnik danas je donirala vrijednu opremu Udruženju “Sreća za sve” u Travniku, riječ je o laptopu, projektoru i tabli. Ubuduće će Centar za obrazovanje odraslih “Algebra znanja” Travnik vršiti i besplatnu obuku za članove Udruženja “Sreća za sve”.

 

 

-Pošto su članovi Udruženja glavnom invalidne osobe nastojat ćemo ih osposobiti  u onoj djelatnosti gdje mogu sebi nešto zaraditi, ali i pomoći i Udruženju da više njih prave neke dekoracije, igračke i slične predmete. –  kazali su nam u Centru za obrazovanje odraslih ” Algebra znanja” Travnik.

Udruženje “Sreća za sve” okuplja mališane sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje, te ima pedesetak članova. Cilj Udurženja “Sreća za sve” je da kroz svoj rad i djelovanje pruži podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima.

-Danas smo imali čast da ugostimo Centar za obrazovanje odraslih “Algebra znanja, u okviru kojeg je i CNC Academy. Pored donacije koje smo dobili mi smo potpisali i Memorandum o saradnji za naše buduće projekte. Pored toga izrazili su spremnost da besplatno educiraju neke naše članove, koji su osobe za invaliditetom, kako bi  doprinijeli razvoju Udruženja i kako bi se educirali što bi im omoćilo zapošljavanje. – kazala je predsjednica Udruženja, Emina Alispahić.