Scena

Čola dočekao za Travnik vezu i oduševio publiku na prepunoj Piroti

Spektakularnim koncertom legendarnog Zdravka Čolića na stadionu Pirota u Travniku, sinoć je završena druga po redu kuilturno-zabavna i privredna manifestacija Dani dijaspore.

 

 

Kako su potvrdili organizatori  Zdravko Čolić je konačno “dočekao” za Travnik vezu i na stadionu Pirota okupio oko 10 000 posjetitelja.

– Dugo nisam bio u ovom gradu, muzički, dobro veče Travnik, dobro veče Bosno i Hercegovino. – kazao je popularani Čola na početku koncerta.

Uslijedio je trosatni koncert prepun hitova koje je Čola pjevao uz publiku svih generacija i iz svih dijelova regije.

Fenomenalna muzička pratnja, nenadmašni Čola i izuzetne plesačice i prepuna Pirota. Tri puna sata muzike i emocija.

I nakon tri sata, publika poziva Čolu na bis i slijede još tri velika hita.

Noć za pamćenje na Piroti!

Dani dijaspore 2023

Prije koncerta posjetioce je pozdravio načelnik općine Travnik, Kenan Dautović. On je kazao da su najvažniji događaji manifestacije bili privredni susreti koji su okupili preko 30 privrednika sa različitih kontinenata, Zapadne Europe, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i iz Omana.

– Zadovoljstvo nam je kazati da smo kao lokalna zajednica zaista prepoznati kao neko ko nastoji da se priča o povezivanju sa dijasporom uozbilji na svim mogućim nivoima. Ono što nas posebno zanima jesu investicije i u tom smislu smo kao općinska administracija tokom cijele prošle godine radili na tome da stvorimo što je moguće bolje uvjete, prije svega na pripremanju radno – poslovnih zona gdje će se ponuditi i mogućnosti investiranja”, poručio je Dautović.
Istaknuo je da je puštena u rad web platforma koja se zove “travnikinvest.ba” na kojoj će svi privrednici, ne samo dijaspora već i drugi na domaćem i na engleskom jeziku dobiti sve potrebne informacije o tome šta je to što se nudi u Travniku i zbog čega baš investirati u Travnik. Da smo na pravom putu pokazao je i USAID sa kojima sarađujemo na projektu u naredne četiri godine, gdje će se poticati investicije u općinu Travnik. – kazao je Dautović.

Organizatori su poručili da su prvi susreti dijaspore u Travniku, upriličeni prošle godine rezultirali dobrim početnim koracima, a što je ove godine potvrđeno brojnijom posjetom svim kulturno-zabavnim događajima, kao i privrednim susretima na kojima je cilj kako su istaknuli, izgraditi neke nove mostove kroz prezentaciju mogućnosti ulaganja u zemlju rođenja za sve one koji su iz različitih razloga bili prinuđeni napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju, Dautović je zaključio da je msnifestacija začinjena legendarnim koncertom Zdravka Čolića, te da se može kazati da su Dani dijaspore u Travniku pod nazivom “Investirajte u Travnik, investirajte u budućnost” uspješno završena i da su već sada započeli sa pripremama za narednu godinu.