Promo

“Dan otvorenih vrata” na Fakultetu za tehničke studije (FTS)

Danas je na Fakultetu za tehničke studije (FTS)  Univerziteta u Travniku u okviru kampanje ” Želiš biti inženjer ? ” upriličen “Dan otvorenih vrata”, a  maturanti i svi zainteresirani za tehničke nauke,  imali su priliku da se upoznajte sa studijskim programima i prilikama koje  Fakultet za tehničke studije nudi.

 

Prezentaciju fakulteta predstavio jeviši asistent Aldin Obućina, MA i upoznao prisutne sa  studijskim programima. Ispred fondacije Educos i firme Tech387 obratio se Hasib Gabeljić i objasnio prilike i mogućnosti koje se pružaju studentima za apliciranje na stipendiju ili zaposlenje.

Na pitanja u vezi studiranja i uslova na fakultetu, odgovore je dala voditeljica studija, prof.dr. Amra Tuzović.

Prisutni su  bili prof. dr. Samir Pačavar, magistrica Emina Omanović i viši asistent Ahmed Palić.

Radionicu fotografije održao je  sjajni fotograf Amel Emrić, a tu je  bio i Velija Hasanović, također sjajni fotograf, spremni za pitanja i odgovore prisutnih.

Za sami kraj prisutni su imali priliku da vidie modnu revije dvije  studentice Fakulteta za tehničke studije (FTS), Amire Perende i Naide Vilić, koje su sve prisutne jako dojmila smjelim, lijepim i odvažnim modnim kombinacijama što je upotpunilo divan dan na fakultetu.

 

Podsjećamo, ova visokoškolska institucija budućim studentima nudi šest smjerova:

▪️ Arhitektura

▪️ Građevina

▪️ Inženjerska informatika

▪️ Grafičko inženjerstvo i dizajna

▪️ Tekstilno inženjerstvo i dizajn

▪️ Sigurnost i zaštita na radu i zaštita od požara