Izdvojeno

Dar uspješnog Travničanina: Mladi u naselju Kalibunar dobili igralište

 

Večeras je u travničkom naselju Kalibunar otvoreno igralište za djecu „Box“ koje dizajnirao i od prirodnih materijala izgradio Tarik Arnautović, uspješni Travničanin koji živi i radi u Danskoj i ima uspješnu dizajnersku karijeru.

Izgradnja igrališta počela je u ponedjeljak i završena nakon pet dana, a na otvaranju se okupio  veliki broj mališana sa Kalibunara.

– Uvjerio sam se da u mom gradu ima pozitivnih stvari, poput Centra za edukaciju mladih (CEM) i Udruženja „Zajedno za Kalibunar“, a s obzirom na to da ja u Danskoj radim kreativne stvari, odlučio sam uraditi nešto i ovdje. Jednostavno, želio sam nešto pokloniti svom gradu. Odlučio sam da to bude na Kalibunaru, jer je to dio grada u kojem sam odrastao.  – kazao nam je Arnautović.

Nakon ljeta u rodnom Travniku, Tarik se vraća u Kopenhagen i nastavlja s radnim obavezama u agenciji u koj radi na dizajniranju aplikacija telefone, kompjuterskih igrica i drugih dizajnerskih projekata. Ranije je dizajnirao i satove za čuveni Swatch, a predložio je i nekoliko idejnih rješenja za uređenje određenih dijelova grada u rodnom Travniku.