Kult ART

Država se gradi naukom i znanjem, a ne korupcijom i pljačkom

Medaga Hodžić, privatni poduzetnik iz Jajca i autor i publicista, doc.dr.sc. Taib Spahić iz Zenice,  donirali su  knjige za JU Gradska biblioteka Travnik. Medaga Hodćić kao dugogodišnji pouzetnik u Italiji, uvijek sa velikim zadovoljstvom podržava sve projekte koji se odnose na njegovu zemlju, posebno na njegov uži zavičaj.

 

Tako je i ovom prilikom donacijom ukupno 7 naslova u 65 primjeraka knjiga podržao izdavačku djelatnost, bibliotečki rad, autorstvo i omogućio da knjige dođu do svojih krajnjih korisnika – do čitalaca. Među doniranim knjigama su publicističko izdanje “Bošnjak iz Travnika – general za veterinarstvo u Turskoj armiji”, čiji je jedan od šest koautora i urednik izdanja Taib Spahić, pet pjesničkih zbirki autora Taiba Spahića, te knjiga  “Prevencija terorističkih aktivnosti”, čiji je koautor takođe Taib Spahić.

Nekadašnji šef zeničke policije i dugogodišnji direktor Policijske akademije u Srajevu, dr. Taib Spahić, koji je autor i koautor 17 naučnih, stručnih, publicističkih i knjževnih izdanja, kao i više stručnih radova iz oblasti policije, policijske obuke i sigurnosti, takođe je prisustvovao ovom činu donacije knjiga.

Činjenica da su i donator Medaga Hodžić i autor dr. Taib Spahić kandidati na istoj izbornoj list A-SDA stranke za evropsku BiH, za Parlamentarnu skupštinu BiH, i to gosp. Medaga Hodžić kao nosilac liste, a dr. Taib Spahić na rednom broju 3 iste liste, potvrđuje da se samo zajedništvom, a ne iz ličnih interesa, može u Bosni i Hercegovini doći do boljih rezultata u korist svih njenih građana. Knjige su uručili direktoru Gradske biblioteke Travnik, Dženanu Kosu koji se zahvalio za ovu značajnu donaciju.