Hronika

Državljanki Republike Srbije predložen pritvor (FOTO)

 

Kantonalno tužilaštvo u Travniku predložilo je danas mjeru pritvora za dvadesetpetogodišnju državljanku Republike Srbije Z.M. u čijem vozilu je prije dva dana pronađeno 30 kilograma marihuane.

-Nakon što je ispitana u prostorijama Sektora  kriminalističke policije MUP SBK u Travniku , ista je predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Travnik.  Postupajući tužilac je nakon nakon saslušanja odredio zadržavanje  u prostorijama PS Travnik radi odluke o stavljanju Prijedloga za određivanje pritvora. Danas (19.12.2017. godine) je  Općinskom sudu Bugojno podnesen  Prijedlog za određivanje pritvora,   s obzirom da postoji okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva. – potvrdila nam je Ernesa Beganović, glasnogovornica kantonalnog tužilaštva Travnik.

Službenici Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje su u noći sa nedjelje na ponedjeljak  na području ove općine u saradnji sa  inspektorima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK ,  oduzeli su oko 30 kilograma materije za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana. Opojna droga je oduzeta od državljanke iz Republike Srbije, Z.M. (25) koja je upravljala vozilom marke Renault Megane, beogradskih registarskih oznaka. Ovo je najveća zapljena droge na području Srednjobosanskog kantona posljednjhi godina.