Hronika

Počelo suđenje Zoranu Gromoviću optuženom za ubistvo

 

 

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku danas  je počelo suđenje Zoranu Gromoviću, muzičaru i bivšem učesniku takmičenja „Pinkove zvezde“ kojeg optužnica Kantonalnog tužilaštva Travnik tereti za krivično djelo ubistva. Na samom početku kantonalni tužilac, Meho Bradić, pročitao je optužnicu u kojoj su posana dešavanja u rano jutro 28. novembra  2015.godine.

Prema optužnici, nakon zajedničkog nastupa u jednom ugostiteljskom objektu u Novoj Biloj kod Travnika, u vozilu je došlo do svađe između Zorana Gromovića i jelene Tursun koji su bili u ljubavnoj vezi. Nakon toga Jelene napušta vozilo i upućuje se pješke prema vikendici u kojoj su živjeli u naselju Gornje Putićevo.. Zoran odlazi vozilom, ali kada je vidio da Jelena ide prema vikendici vraća i tom prilikom vozilom udara u nesretnu ženu. Udarac i gaženje izazvalo je niz teških povreda koje su uzrokovale traumatski šok nakon čega je uslijedila smrt.

Branilac optuženog Gramovića, travnički advokat Bekir Ferizović kazao je kako njegov branjenik nije počinio djelo koje mu se stavlja na teret , nego krivično djelo iz oblasti „sigurnosti saobraćaja“.

Sudu i prisutnim članovima porodice ubijene Jelene Tursun koji su doputovali iz Srbije obratio je i optuženi Zoran Gromović:

-Jako mi je teško. Nisam imao priliku da ranije izjavim saučešće porodici.Nisam imao nikakav motiv za ubistvo jer sam volio tuženu. – kazao je optuženi Gromović.

Nastavak suđenja je 6. oktobra.