MladiStudent Info

Edukacijski fakultet predstavio projekat profesionalne orijentacije u Bugojnu

“Učit ću što želim, radit ću što volim” naziv je projekta profesionalne orijentacije kojeg tim Edukacijskog fakulteta predstavlja, a danas su posjetili Mješovitu srednju školu „Bugojno“. Kroz zanimljive sadržaje,  od razgovora do kviza,  tim Edukacijskog fakulteta pomaže maturantima, budućim brucošima u izboru zanimanja.

 

 

Tim pedagoga i psihologa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku brižljivo je pripremio radionicu za srednjoškolce kako bi im pomogao u odabiru budućeg zanimanja.

 

– Učenici i ove škole svoje oduševljenje su pokazali kroz aktivno učešće u svim aktivnostima koje smo im danas ponudili. Zahvaljujemo se direktoru Nedžadu Milanoviću i učenicima na veoma ugodnom druženju.. – kazali su nam sa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.

 

Za učenike Mješovite srednje škole „Bugojno“   organizovan je kviz profesionalne orijentacije, koji je privukao pažnju kako učenika, tako i nastavničkog kadra, a pobjednici su: Sarah Brkić, Nejla Gazić, Selmedina Zahirović, Emina Jusubašić i Almedina Rahmanović.

Tim Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku inovativnim pristupom oduševio je  učenike Mješovite srednje škole “Bugojno” i nastavlja sa posjetama, aktivnostima i zanimljivim sadržajima u svojoj misiji da mladim ljudima pomognu da izaberu zanimanje koje će raditi sa ljubavlju.