Student Info

Farmaceutsko-zdravstveni fakultet predstavljen maturantima travničke Medrese

Tim Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku predstavio je  maturantima Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik smjerove koje će ponuditi budućim studentima u narednoj akademskoj godini: Stomatologiju, Farmaciju, Radiologiju,  Fizioterapija  i Medicinsko sestrinstvo.

Maturanti najstarije obrazovno-odgojne ustanov u srednjo Bosni, Elči Ibrahim-pašine medrese, pokazali  su veliki interes da se u nastavku školovanja i karijere bave naukama koje su zasnovane na pružanju pomoći drugim ljudima.

-Jedan od boljih učenika medrese Turbečanin, Amer Hrustanović,  je već odabrao i želi studirati na našem integralnom studiju Farmacije. Od srca mu čestitamo. Mnogi maturanti su u razgovoru sa nama pominjali neke od njihovih prijatelja koji su naši ponosni studenti i raspitivali se za njihov uspjeh na našem fakultetu. – kažu na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Travniku, izražavajući  posebnu zahvalnost menadžmentu travničke medrese na srdačnoj dobrodošlici.

Farmaceutsko zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku osnovan je 2009. godine. Članica je jedne od rijetkih visokoškolskih ustanova u zemlji, odnosno, Univerziteta koji je još u septembru 2010. godine okončao proces integracije i na taj način odgovorio odredbama predviđenim Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju u BiH.

U skladu sa modernim evropskim standardima,  Farmaceutsko-zdravstveni fakultet Vam omogućava kvalitetno obrazovanje i sveobuhvatnost znanja koje se ovdje stječe. Interdisciplinarni program studija zasnovan je na principima Bolonjskog procesa –  I,II, i III ciklusa studija, po European Credit Transfer System (ECTS).

Ministarstvo obrazovanja nauke, kulture i sporta SBK/KSB  je 10. maja 2016. godine donijelo Rješenje o institucionalnoj akreditaciji visokoškolske ustanove Univerzitet u Travniku. Akreditacija Univerziteta u Travniku je zasnovana na pozitivnom Izvještaju i mišljenju Povjerenstva za institucionalnu akreditaciju i Preporuci Agencije za visoko obrazovanje BiH.