Travnik danas

Federalna ministrica turizma Nasiha Pozder posjetila Travnik

Federalna ministrica turizma, dr. sci. Nasiha Pozder (NS) posjetila je danas Travnik i razgovarala sa načelnikom Općine, Kenanom Dautovićem (SDA).  Tema ovog susreta bila je završetak sportske dvorane u sklopu novoizgrađenog srednjoškolskog centra.

 

Današnja posjeta općini Travnik od strane federalne ministrice okoliša i turizma Nasihe Pozder je rezultat aktivnosti federalnog zastupnika, Siniše Dukića (SDP), a u cilju upoznavanja federalnih ministara o potrebama lokalnih zajednica u FBiH.

Naime, federalna ministrica Pozder je, tokom posjete općini Travnik, od strane načelnika Kenana Dautovica upoznata o planiranim projektima u zaštiti okoliša i turizma.

U fokusu je bio projekat završetka dvorane novog srednjoškolskog centra u dijelu utopljavanja dvorane uz instalaciju grijanja i hlađenja iste.

Razgovano je o tekućoj problematici iz nadležnosti ministarstva, pitanju koncesija za izgradnju vjetroelektrana na Vlašiću i njihovom utjecaju na okoliš, kolektorima koji se grade za kupljenje otpadnih voda uz rijeku Lašvu kao i pitanja uređenja određenih zakonskih regulativa u turizmu koje je potrebno urediti na federalnom nivou kako bi se turistički sektor nastavio razvijati.

– Federalnu ministricu posebno sam upoznao sa dinamikom radova koje smo izvodili na Srednjoškolskom centru, te o završetku radova na sportskoj dvorani. Ministrica Pozder izrazila je podršku projektu i obećala da će biti zagovornik pri Vladi FBiH za osiguranje finansijskih sredstava potrebnih kako bi se ovaj projekat završio do kraja. – napisao je na zvaničnoj FB stranici načelnik Dautović.

Razgovaralo se o kolektorima kanalizacione mreže te turizmu kao okosnici razvoja općine. Ministrica Pozder je izrazila punu podršku gore navedenim projektima uz iskazanu želju da pomogne u traženju financijskih sredstava potrebnih za završetak radova u dvorani srednjoškolskog centra Travnik. Posebno je podržala Općinu da aplicira na projekte zaštite okoliša koje finansiraju domaće i međunarodne organizacije.