Općina Travnik traži mišljenje građana o eventualnom zatvaranju Bosanske ulice

Inicijative vijećnika Općinskog vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, bila povod da općinska administracija pokrene aktivnosti na zatvaranju Bosanske ulice za saobraćaj, odnosno njeno pretvaranje  u pješačku zonu.

 

 

Bio je to i povod da se danas je u Općine Travnik održi konferencija za novinare  u vezi eventualnog zatvaranja Bosanske ulice.

Kako je pojašnjeno, za sve privredne subjekte locirane duž Bosanske ulice, od Tarabovca do Općinskog suda,  bilo bi omogućeno dostavljanje robe u određenim dnevnim terminima.

 

Bosanska ulica: Otvorena za saobraćaj ili pješačka zona?

-Smatram  da su rekonstrukcijom  ulice Erika Brandisa  stvoreni uslovi za realizaciju podnešenih inicijativa. Također, uvjeren sam    da bi se  realizacijom ovog projekta povećala  sigurnost pješaka, posebno djece, starijih osoba i osoba sa invaliditetom, smanjila zagađenost od izduvnih gasova, poboljšalo poslovanje privrednih subjekata u Bosanskoj ulici i olakšalo snadbjevanje i servisne usluge te obogatila turistička ponuda općine Travnik . – rekao je načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

Za konačnu realizaciju ovog Projekta svakako je bitno i mišljenje građana i privrednih subjekata.

Građani svoje mišljenje o ovom Projektu mogu  iskazati kroz anketni upitnik u nastavku sve do 20.12. 2020. godine. Link na kojem se nalazi anketni upitnik je:

https://forms.gle/92iRWnc4CUNhnxX29