Info

Generalni sekretar OSCE-a Thomas Greminger tokom posjete BiH boravit će i u SBK

Generalni sekretar OSCE-a Thomas Greminger započinje sutra, 20. februara 2018. godine, svoju dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

 

 

Tokom posjete, generalni sekretar OSCE-a će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, zamjenikom ministra vanjskih poslova BiH, predsjedavajućim i drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda, te drugim zamjenikom predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i premijerom Vlade i ministricom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona. Pored toga, Generalni sekretar će posjetiti srednje škole u Vitezu, sastati se sa predstavnicima organizacija civilnog društva, te ambasadorima zemalja članica OSCE-a.

Generalni sekretar Greminger će se obratiti i svim članovima Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, te biti jedan od uvodničara na predstavljanju projektog izvještaja Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Praćenja procesuiranja predmeta korupcije u BiH: prva procjena”, u okviru projekta “Procjena potreba pravosuđa u procesuiranju korupcije kroz praćenje rada na krivičnim predmetima”, uz podršku Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

 

(OSCE)