Politika

Hadžiemrić: Travnik će biti jedinstven!

 

Admir Hadžiemrić, kandidat koalicije SDA – SBB za načelnika općine Travnik kazao je kako je jedan od prvih prioriteta donošenje Statuta Općine Travnik. On je naglasio da Travnik ispunjava sve uslove da bude grad, ali i bez toga je grad sa tradicijom.

-Mi  želimo jedinstven grad ili općinu. Građani Travnika većinom ne žele podjele grada i ne žele „zajednicu općina“. Da li će biti donesen Statut Grada ili Općine odlučit će vjećnici. Najbolje rješenje je kao u Zenici gdje je Općinsko vijeće postalo Gradsko vijeće. – kazao je Hadžiemrić na današnjem predstavljanju uputivši poziv građanima da iziđu na izbore.

On se osvrnuo na realizovane projekte u proteklih pet godina koliko vodi općinu Travnik, te naglasio kako će u narednom periodu prioritet imati projekti iz oblasti zaštite okoliša. U tom smislu pomenuo je zajedničke projekte sa susjednim općinama Novi Travnik i Vitez oko zbrinjavanja otpadnih voda i oko zbrivanja otapada.

Posebno je naglasio značak velikih projekata kao što su regionalni vodovod Plava voda i brza cesta Lašva – Nević Polje – Donji Vakuf.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavili su  se i kandidati SDA za Općinsko vijeće Travnik: Sifet Melić, Ekrem Mrakić, Huso Tahirović i Alaga Hodžić.