Politika

Hrvatska koalicija za Travnik održala centralni predizborni skup (FOTO GALERIJA)

Sinoć je u prepunoj sali Centra za kulturu Travnik održan centralni predizborni skup Hrvatske koalicije za Travnik na kojem su predstavljeni kandidati ove koalicije za OV Travnik i kandidat za načelnika, Bojan Domić. U ime domaćina prisutne je pozdravila Anita Augustinović kandidatkinja na listi,  nakon toga uslijedila su obraćanja predsjednika županijskih odbora tri stranke koje čine Hrvatsku koaliciju za Travnik, Ante Bilića (HDZ 1990), Ante Lozančića (HSS – Stjepana Radića) i Nikole Grubešića (HDZ BiH).

-Legitimitet jednog naroda se dokazuje na izborima, zato Vas pozivan da 2. oktobra iziđete na izbore i glasate za kandidata za načelnika Bojana Domića i listu koju predvodi dr. Velimir Valjan. – poručio je Grubešić.

Članovima i simpatizerima obratio se i Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ BiH u Parlamentu BiH, te Niko Grganović, aktuelni predsjedavajući OV Travnik i kandidat na listi Hrvatske koalicije za Travnik.

Svoje poruke biračima uputili su u predsjednici Općinskih odbora: Marinko Jurišić – Špiro (HSS – Stjepana Radića) i Marija – Silva Vidović (HDZ 1990).

Na kraju predstavljeni su nosilac liste dr. Velimir Valjan i kandidati Hrvatske koalicije za Travnik, te kandidat za načelnika, Bojan Domić.