Politika

Predizborni skup OO SBB Travnik u Turbetu

U srijedu 28.9. su pred velikim brojem građana u Turbetu predstavljeni kandidati OO SBB za Općinsko vijeće Travnik.

Program je započeo himnom, te učenjem fatihe našoj cijenjenoj doktorici rahmetli Beisi Muslimović- Bašinac koja je bila član SBB, zatim ranije umrlim članovima iz MO Turbe i Karaula rahmetli Mustafi Đogiću  i Harsudinu Begiću kao i ostalim umrlim članovima SBB.

img_1055

Pozdravnu riječ prisutnima je uputio predsjednik MO Turbe,  Salih Šakić, koji je u svom izlaganju istaknuo potrebu za jačanjem ekonomije i privrede u općini Travnik te otvaranjem novih radnih mjesta kako bi mladi kadrovi ostajali u svojoj zemlji i doprinosili njenom prosperitetu.

Skupu su se takođe obratili i kandidati: Tarik Šečić, koji je obećao istinsko zalaganje za interese zajednice a ne pojedinca, te Samir Sefer je između ostalog naglasio da je SBB ulaskom u koaliciju sa SDA imao za cilj prvenstveno stabilizaciju odnosa u zemlji stavljanjem interesa naroda ispred interesa stranke.. Kandidat iz Turbeta,  Sulejman Salkica  je naglasio važnost izlaska na izbore i pozvao prisutne da glasaju za kandidate SBB-a, na čemu je takođe u svom obraćanju insistirao i Safet Mameledžija.

Ahmed Omerdić je naveo neke goruće probleme u Turbetu i naglasio kako će oni biti prioritet u angažmanu vijećnika SBB.

Potom se skupu obratila Unzila Sijah, koja je naglasila važnost žena i mladih u politici pozivajući prisutne da podrže kandidatkinje i kandidate SBB. Nosilac liste Mustafa Fazlić je izrazio zadovoljstvo svim kandidatima sa liste SBB naglasivši da je to najjača i najbolja lista u Travniku za OV.

Skup je zatvorio predsjednik OO SBB Travnik, Elvedin Kanafija koji je pozvao na masovan izlazak građana na Izbore kako bi pomogli našoj općini da krene konačno naprijed u bolju i svjetliju budućnost.

(OO SBB Travnik)