Ibrahim Selman osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana

Ibrahim Selman (20) iz Fojnice presudom Kantonalnog suda u Novom Travniku nepravomoćno je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti saobraćaja, potvrđeno je danas iz ove pravosudne institucije.

 

 

-Kantonalni sud u Novom Travniku objavio je dana 01.02.2019. godine nepravomoćnu presudu kojom je oglasio krivim optuženika Ibrahima Selmana zbog kaznenog djela teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz članka 336. stavak 2. u svezi sa člankom 332. stavak 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, te je uz primjenu odredbi članka 60. stavak 2. i članka 62. stavak 1., 2. i 3. Krivičnog zakona Federacije BiH osuđen na uslovnu osudu kojom se optuženom utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 (dvije) godine od dana pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo. – saopćeno je iz Kantonalnog suda u Novom Travniku.

 

Selman je upravljao motornim vozilom “Audi”  14. jula prošle godine kada je došlo do saobraćajne nesreće na regionalnom putu Fojnica – Nadbare u mjestu Nadbare.

On je upravljajući vozilom “Audi”  sletio s puta i zadobio teške tjelesne povrede, dok je na mjestu nesreće poginuo njegov suvozač 19-godišnji A. M. iz Fojnice. Smrtno stradali u nesreći  A.M. (19) je sin ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi SBK, Salkana Merdžanića.