Biznis

Internacionalnom univerzitetu Travnik dodjeljena nagrada u Berlinu

U Berlinu, Njemačka je u ponedjeljak, 12.12.2016. godine, Evropsko društvo za Istraživanje kvaliteta (ESQR), Internacionalnom univerzitetu Travnik dodijelilo ESQR nagradu za Izbor kvaliteta 2016.

Ova nagrada implicira prepoznavanje organizacija, kompanija, javnih uprava i pojedinaca sa implementiranom etikom i inicijativom koje pokazuju izvanredan uspjeh u upravljanju kvalitetom i maksimiziraju puni potencijal njihove usluge kroz kvalitetom usmjerene prakse.

Gala večera je održana u Grand Hyatt Berlin hotelu na kojoj su prisustvovali poslovni ljudi, akademski eksperti i profesionalci iz cijelog svijeta usmjereni upravo unaprijeđenju kvaliteta unutar vlastitih oblasti pojavnosti.

Nagradu je, u ime IUT-a preuzeo Akademik, Prof. dr. Ibrahim Jusufranić, rektor IUT-a, a dodjelom ove izuzetno značajne međunarodne nagrade, Internacionalni univerzitet Travnik je prepoznat kao visokoškolska institucija koja prepoznaje izvrsnost, potiče inovativno i vizionarsko razmišljanje, širi znanje, dijeli prakse i potiče povezivanje unutar vlastitog i šireg akademskog, ali i društvenog okruženja.