BiznisCentralna Bosna

Profesori Sveučilišta „VITEZ“ zeničke gospodarstvenike educirali o poduzetništvu

U sklopu implementacije projekta „Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju“, kojeg realizira Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“, u prostorijama Agencije ZEDA u Zenici održana je edukacija za postojeća i novoosnovana poduzeća.

 

 

Tim su povodom profesori Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta „VITEZ“, doc.dr. Erdin Hasanbegović i doc.dr. Darijo Jerković, predstavnicima 20 gospodarskih subjekata registriranih na zeničkom području, izlagali o temama „Naplata potraživanja“ i „Poslovno komuniciranje“.

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ potpuno je besplatno održalo ovu edukaciju za zeničke gospodarstvenike, a Mirza Sikirić, stručni suradnik za podršku malim i srednjim poduzećima i voditelj Implusnog kreativnog centra Agencije ZEDA, izrazio je očekivanja kako će ovaj primjer slijediti još neke visokoškolske ustanove i organizacije, koje će podijeliti svoja znanja sa gospodarstvenicima.

 

„Gradska politika je da pojača poduzetništvo i investicijske prilike u Gradu, odnosno da ojača postojeća i omogući  uvjete za otvaranje novih poduzeća“, naglasio je Sikirić.