Centralna BosnaInfo

Izetbegović : Mostar i Travnik su neuporedivi i neće se vezivati!

Nakon današnje posjete Vitezu, Novom Travniku i Travniku gdje se sastao sa načelnicima ovih općina Advanom Akeljićem, Refikom Lendom i Admirom Hadžiemrićem, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović ocjenio odnose Hrvata i Bošnkjak sve boljim i i istaknuo kako se Travnik i Mostar ne mogu dovesti u relaciju uprkos kampanji stranka sa hrvatskim predznakom.

-To su dva nepoveziva pitanja. Nema veze Travnik sa Mostarom. To je jedan taktički potez od strane HDZ-a za koji ne bih rekao da ozbiljno stoji iza njega. Mostar je tretiran Dejtonskim i Vašingtonskim sporazumima jer ima specijalan status zbog jedne specijalne prošlosti. Takve prošlosti nije bilo u Travniku. To se ne može povezati, niti ćemo mi dati da se poveže. – izjavio je Izetbegović.

U večernjim satima održana i javna tribina u Centru za kulturu Travnik za članove SDA na kojoj je Izetbegović govorio o međunarodnom položaju BiH, radu Vijeća ministara, te stanju u dva bosanskohercegovačka entiteta i koaliciji sa Savezom za promjene, HDZ BiH i SBB-om.