Kult ART

Izložba industrial i steampunk lampi CLICK ME UP!

Fasciniran traganjem i pronalaženjem davno odbačenih predmeta koji svoju ljepotu kriju ispod začina zuba vremena i koji nerijetko zbog svoje primarno naglašene funkcionalne, a manje estetske dimenzije, svoju sudbinu završavaju zatrpani na kaotičnim deponijama i mračnim podrumima s mirisom prošlih vremena, gotovo da sam bio primoran prepustiti se stvaranju jedne nove priče u kojoj će ti isti predmeti, istina na drugačiji ali ništa manje sjajan način, još jednom zauzeti svoje glavne uloge koje im bez imalo sumnje i pripadaju.

 

 

Tema izložbe su lampe izrađene u industrijskom i steampunk stilu. Konstruirane su od najrazličitijih, uglavnom starih i odbačenih predmeta industrijskog porijekla poput neobičnih elektro aparata sa metalnim kućištima, analognih mjernih uređaja, instalacionih elektro i vodo komponenti.

Ovo su samo neki od mnogobrojnih predmeta koji se međusobno povezuju i spajaju u neočekivane ali estetski privlačne i dinamične objekte koje možemo posmatrati kao zasebna skulpturalna ostvarenja i objekte a koji na koncu jednim klikom prekidača i paljenjem svjetla, postaju uporabni predmeti i prelaze u domen primjenjene umjetnosti.

KLIKNI ME!

KLICK ME UP!

Izložba industrial i steampunk lampi akademskog kipara Dejana Pranjkovića

Otvorenje izložbe: Petak, 24. februar/veljača u 19:00 sati

Postavka izložbe: 24.2. – 5.3.2023.

Mala galerija “Ex Ponto”

Rodna kuća Ive Andrića

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript