JU Bolnica Travnik ograničila posjete, a na pojedinim odjelima potpuno zabranila

Posjete pacijentima koji se nalaze na liječenju u Ju Bolnica Travnik da pojedinim odjelima potpuno su zabranjene, dok su za ostale odjele ograničene,a razlog je novonastala higijensko-epidemiološka situacija.

 

-S obzirom na novonastalu higijensko-epidemiološku situaciji i pojavu velikog broja oboljelih od gripe, a prema preporuci Tima za kontrolu bolničkih infekcija, JU Bolnica Travnik zabranjuje posjete pojedinim odjelima. Posjeta se zabranjuje: Jedinici za intenzivnu njegu i terapiju Anesteziološke službe, Odjelu akušerstva Ginekološko-porođajne službe, Jedinici poluintenzivne njega Interne službe, Jedinici poluintenzivne njega Neuropsihijatrijske službe i Pedijatrijskom odjelu. – saopćeno je iz JU Bolnica Travnik.

Ograničene su posjete u trajanju od 30 minuta, uz ograničenje broja posjetitelja, jedan posjetitelj po jednom bolesniku na: Internom, Hirurškom, Neurološkom i psihijatrijskom, te Ginekološkom odjelu.

Iz JU Bolnica Travnik upozoravaju kao je zabranjena posjeta djeci i bolesnim posjetiteljima. Takođe, zabranjeno je zadržavanje na hodnicima bolnice. Zabrana traje do daljnjeg.