JU HKC Nova Bila osigurao sredstva za rekonstrukciju krova

Potpisan je ugovor o financijskoj potpori sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje (Vlada RH). Ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna potpisali su ravnatelj HKC-a Nova Bila, Dragan Đido i državni tajnik Središnjeg državnog ureda Nikola Mažar.

 

 

-Ovim sredstvima smo zaokružili kompletnu financijsku konstrukciju projekta ,,Sanacija krova na zgradi JU HKC-a Nova Bila”, koji će se financirati iz četiri izvora: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje (100.000 KN), Vlada Kantona Središnja Bosna (10.000 KM), Općina Travnik (10.000 KM), KŠC ,,Petar Barbarić” Travnik (donacija 36,27 m³ šume za drvnu građu) i vlastita sredstva (5.000 KM). Ovim putem se zahvaljujemo svim donatorima koji će omogućiti realizaciju ovog infrastrukturnog projekta iznimno bitnog za našu javnu ustanovu i cijelu Novu Bilu, a nadamo se da ćemo s radovima krenuti u proljeće naredne godine, nakon procedure javne nabave i objavljenog javnog natječaja za izvođenje radova. – istaknuo je  ravnatelj Dragan Đido.

 

Postojeći krovni pokrov na više mjesta prokišnjava i kao takav više nije funkcionalan. Stropovi na katu su nakvašeni i puni rupa što otežava rad korisnicima ustanove i ugrožava njihovo zdravlje, a predstavlja i velike energetske gubitke.