Kult ARTNajave

Koncert „Maestro i violina“ 13. jula u Travniku

U programu kulturne manifestacije „Ljeto na Starom gradu“ održaće koncert pod nazivom  „Maestro i violina“. Riječ je o koncertu akademskog muzičara Željka Krakana, a sa njim će nastupiti u klavirskoj pratnji Anita Laštro i Safet Beganović.

 

Željko Krakan je akademski muzičar iz Travnika. Bio je član Sarajevske filharmonije i Kamernog orkestra. U Kanadi je svirao violinu u Burnaby Simphony Orchestra. Osnovao je Allegra Trio u Vancouveru. Objavili su dva albuma (“East-West Journey”,“Because We Like It”) i nastupali na četiri kontinenta.

Posljednjih godina u Kanadi radi sa ženskim horom „Zambak“, čiji je  repertoar sačinjen od sevdalinki. Njegovi nastupi inspirisani su balkanskim muzičkim motivima. Svaki njegov dolazak u rodni Travnik obilježen je koncertom.

U programu kulturne manifestacije „Ljeto na Starom gradu“ održaće koncert pod nazivom  „Maestro i violina“. S njim će nastupiti u klavirskoj pratnji Anita Laštro i Safet Beganović.

U organizaciji Zavičajnog muzeja Travnik koncert će se održati 13. jula 2018. godine u prostorijama Muzičke škole Travnik, s početkom u 19:00 sati.