Sport

Larisa Cerić nastavlja pisati historiju bosanskohercegovačkog sporta!

 

Ovog vikenda u marokanskom gradu Marakeš održano je Svjetsko prvenstvo Open kategorije, najprestižnije kategorije u judo sportu, a naša Larisa Cerić  je osvojila srebrenu medalju.

Bh. sportska heroina napravila je nevjerovatan podvig i ostvarila najbolji rezultat ikada za neovisnu Bosnu i Hercegovinu u olimpijskim indivudalnim sportovima, srebrena svjetska medalja.

Larisa je u prvom kolu bila slobodna, a u drugoom je savladala Snyman Unele – Južna Afrika, treće kolo je prošla pobjedom nad Aguilar Ellannis – Kuba, te je u polufinalnom meču bila bolja od Sevelkouls Tessie – Holandija. Finalni meč je izgubila od prve nositeljice Svjetske ranking liste Asahina Sarah iz Japana, koja je od Larise teže 50 kilograma.

 

Predsjednik JS BIH i trener Larise Cerić, prof. dr. Branislav Crnogorac i Generalni sekretar JSBIH Arijana Jaha, ranije su u medijima najavljivali možda i najuspješniju sezonu svojih repereznativaca, što se na kraju i pokazalo istinitim, osvajanjem srebrene medalje Larise Cerić na Svjetskom seniorskom prvenstvu judo sport je potvrdio epitet najuspješnijeg olimpijskog sporta u BIH.

 

Naša najuspješnija sportašica, ikada, je svojoj kolekciji medalja dodala i upravo osvojenu svjetsku seniorsku medalju, a podsjetit ćemo da Larisa ima 7 evropskih medalja i jednu zlatnu svjetsku juniorsku medalju.

 

Najuspješnija sportašica BIH, ikada, s ljubavlju poklanja svoj najbolji rezultat svim građanima Bosne i Hercegovine koji vole našu domovinu, heroina, koja na najbolji način prezentuje BIH, ponos za sva vremena za našu domovinu.

 

(JS BiH)