Sport

Osnovano Hrvatsko planinarsko društvo „Sveti Duh“ Nova Bila

U prostorijama Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila sinoć je održana  Osnivačka skupština Hrvatskog planinarskog društva „Sveti Duh“ Nova Bila. Na samom početku Inicijativni odbor prezentirao je svrhu i ciljeve osnivanja Društva, a nakon čega je izabran predsjednik Skupštine, Anto Matošević.

 

Za predsjednika HPD Sveti Duh jednoglasno je izabran dugodišnji planinar Zvonko Gučanin, a u članove Upravnog odbora pored predsjednika Gučanina izabrani su: Ivica Kolenda, Mario Debeljak, Stanislav Kovač, Stipo Topalović, Oliver Bikić i Dragan Piliškić.

-Sretan sam da je naša inicijativa za osnivanjem ovakvog društva dobila ovaj epilog. Hvala svima na potpori, a posebno Skupštini na imenovanju na čelno mjesto organizacije. Trebamo se što više angažirati u društvu i privući što širu skupinu ljudi s naglaskom na mlade, rekao je Zvonko Gučanin, predsjednik HPD Sveti Duh.

Nakon formiranja i imenovanja Upravnog odbora, imenovan je Nadzorni odbor.

-Veliku čast i zadovoljstvo mi predstavlja sam poziv Inicijativnog odbora da se priljučim ovoj veseloj i pozitivnoj ekipi te pomognem koliko bude trebao. Mjesto tajnika jedno je od najzahtjevnijih i opsežnijih, ali kad se nešto voli nije nije teško. Trebamo poraditi na prezentaciji i u našu organizaciju privući što više članova, a posebno mladih planinara koji će dodatno krasiti naše društvo. – rekao je Mario Debeljak, tajnik HPD Sveti Duh.

 

(HDP Sveti Duh)