Scena

Lejla Imamović priprema nove projekte

 

Mlada bh. pjevačica Lejla Imamović, rođena u Travniku  sa adresom u Grazu priprema nove projekte. Talentirana 23-godišnjakinja dobitnica je mnogih nagrada, među kojima je i ona u Gracu “Arnold Schwarzenegger”, a vlasnica je i pjesme “Sultanija”, koju je napisao Nazif Gljiva.  Ljubav prema muzici kod rođene Travničanke počela je  još u šestoj godini. Njen talent je, ističe, stvar genetike, a u Austriju je otišla kada je imala samo osam mjeseci. Lejlini roditelji radili u Travniku kao prosvjetni radnici, a početkom rata otišli su u Austriju.

Muzikom se ozbiljnije počela baviti kao 15-godišnjakinja, kada je za prvi nastup u Grazu kao nagradu osvojila mjesec usavršavanja u Kaliforniji, pod pokroviteljstvom  Fondacije “Arnold Schwarzenegger”.

U razgovoru za portal www.travnik-grad.info Lejla govori o novim projektima.

lejla_imamovic3

Šta trenutno radi Lejla Imamović?

-Lejla Imamović mnogo putuje,  poslovno u zadnje vrijeme. Ta putovanja me inspirišu za moje buduće muzičke projekte. Nedavno sam stigla iz  Španije da odradim svoje zakazane koncerte u Austriji.

Da li radiš na novim muzičkim projektima i koji su to projekti?

– Naravno. Svakako sljede moji novi projekti.  I dalje nastupam širom svijeta  i nastupi su uvjek internacionalnog karaktera i uvjek sa novim iznenađenjima koje priredim mojoj publici.  Ono što me čini mnogo sretnom jeste da publika uživa u mojoj muzičkoj  “višestranosti ”  i uvjek su nastupi dobro posjećeni.

Javnost te upoznala kada si se takmičila u jednom muzičkom šou programu u Austriji.  Koliko je to pomoglo u tvojoj muzičkoj karijeri?

-Na internacionalnom nivou mnogo. Vrata su mi otvorena širom svijeta i to je velika prednost. Stekla sam još veliko profesionalno iskustvo, koje mi dobro dođe u ovom poslu. Te savjete uvjek nosim sa sobom.

Rođena si Travničanka. Koliko često posjećuješ Bosnu i Travnik?

-S obzirom da ovaj posao zahtjeva mnogo putovanja, često putujem  i nažalost sam malo u Bosni.  Svoj grad i svoje drage prijatelje uvjek nosim u svom srcu!

Kada te možemo očekivati u Travniku?

-U planu imam jedan divan projekat.  Poklon svom gradu! – kazala nam je Lejla u kratkom razgovoru.

lejla_imamovic2