Hronika

Racija u objektu „Pivnica Vlašić“ na Babanovcu: Uhapšeno 18 osoba zbog posjedovanja droge

 

Službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona priveli su sinoć 18 osoba na Vlašiću, zbog postojanja sumnje na zloupotrebu opojnih droga. Tako je nastavljena provedba akcija na sprječavanju zloupotrebe opojnih  droga na području srednje Bosne.

Izvršen je  pregled objekta i oko 100 prisutnih osoba, a kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja  da je u pitanju opojna droga heroin, speed, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruvete. Osobe koje su privedene u akciji  su sa područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka, Busovače i Travnika.

-Kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić- Babanovac od  pošasti droge  i omogučio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, službenici policije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu „Pivnica Vlašić“. Racija je izvedena nakon prikupljenih saznanja da se održava „tehno party“, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga. – pojasnio nam je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK.

Objekat „Pivnica Vlašić“  tokom prošle sedmice zapečaćen prilikom zajedničke akcije  policije i inspekcije, ali da su korisnici prostora povrijedili zapečaćeni prostor, zatamnili prozore i stavili natpis „privatna zabava“.