Sport

Midhet Sarajčić novi predsjednik NK Travnik

 

Na večerašnjoj sjednici Skupštine  Midhet Sarajčić izabran je za novog predsjednika Nogometnog kluba “Travnik”. Za članove Uprave izabrani su još i Predreag Sučić, doc. dr. Midhat Asotić, dr. Nihad Selimović, Mirsad Fazlić i Edin Teskeredžić.

 

 

Na čelu Nogometnog kluba “Travnik”  do ove sjednice kao vršilac dužnosti predsjednika bio Edin Teskeredžić, koji je ovu dužnost preuzeo od Alema Lolića koji je podnio ostavku.

Skupština kluba  je Loliću  dala povjernje na sjednici  održanoj 29. juna prošle   godine. Tada je obećana stabilizacija kluba, opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH, oslonac na vlastiti igrački kadar i rad sa mladim selekcijama kluba.

U momentu kada je podnio ostavku klub je na posljednjem mjestu prvenstvene tabele sa 2 boda, bez pobjede. Tek u 14.  kolu jesenjeg dijela “Veziri” su došli do prve pobjede tako da su ovaj dio prvenstva okončali na predposljednjem mjestu sa 7 bodova koliko ima i  “fenjeraš” Jedinstvo iz Bihaća.

Ovo je jedan od najlošijih rezultata kluba sa Pirote i promjene su bile nužne, a pred novim predsjednikom i članovima uprave je težak zadatak da ekipa u proljetnom dijelu osigura opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

Novoizabrani predsjednik, Midhet Sarajčić, tokom igračke karijere nastupao za FK „Bratstvo“ Novi Travnik, FK „Zenica“ Zenica, NK „Čelik“ Zenica, NK „Travnik“ Travnik.

 U dva mandata bio je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona, od 2008. do 2016. godine. U istom periodu bio je delegat u Skupštini Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U NK „Travnik“ obavljao funkciju sportskog direktora. Na Izbornoj sjednici Generalne Skupštini NS/FS BiH, održanoj 22. 12. 2016. godine izabran je za člana Izvršnog odbora NS/FS BiH.