Scena

Mile Filipović bio gost – domaćin Kluba neizlječivih Travničana

I ove godine u sklopu obilježavanja Dana općine Travnik upriličen je sadržaj pod nazivom „Klub neizlječivih Travničana“, a gost- domaćin ovog izdanja bio je Milan Mile Filipović, čovjek koji je život posvetio muzici i promociji svog Travnika.

Milan se osvrnuo na početke muzičke akrijere, uspjehe na festivalima širom bivše Jugoslavije, te na stupe sa VIS „Veseli akrodi“ čiji je član bio i Seid Memić Vajta. Filipović je  govorio i o pjesmama koje je komponovao, a autor je i onih koje su posvećene authotnim pasminama, psu „tornjaku“ i „travničkom kratkolkljunom golubu“.

Neizbježan dio razgovora bio je o Udruženju „Prijatelji Travnika“ čiji je jedan od osnivača. Sa Milanom Filipovićem razgovarao je Kenan Kavazović, a njegovi gosti bili u Slobodan Ličanin – Lika, Mustafa Indžić, Mahmut Dibek i Avdo Kuljuh. U muzičkom dijelu programa nastupili su Ženski hor i Tamburaški orkestar Centra za kulturu Travnik, VIS „Behar“ iz Goražda i Mustra Orchestra.

Gosti u  „Klubu neizlječivih Travničana“ u proteklim godinama bili su: Josip Pejaković, prof. Besim Spahić, Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Hodnik.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.