Travnik

„Mladi poštari“ podsjetili na stari način komunikacije!

 

Lokalni tim Travnik Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini danas je realizovao akciju pod nazivom “Mladi poštari” na Centralnom gradskom trgu.

 

-Mladi poštari” predstavlja akciju čiji je glavni cilj pokušati vratiti stari način komunikacije, to jest pisanje pisama, te na takav način oraspoložiti naše građane, a sva njihova pisma dostaviti njima željenoj osobi. Akcija je pobudila interes Travničana svih generacija. – kazala nam je Iman Maslić, članica Asocijacije.

Građani su na trgu imali priliku napisati pismo kome žele, te simbolično uplatiti 1KM.  Sva napisana pisma članovi Lokalnog tima Travnik odnijeli su  na traženu adresu.

Navedena akcija je održana u sklopu obilježavanja Global Money Week-a sa ciljem da inspirišu djecu i mlade ljude da se informišu o novcu, izdržavanju i poduzetništvu. Projekat je nastao 2012. godine kao Child Finance Day, te je od tad uticao na živote 7,8 miliona djece i mladih ljudi kroz 23. 700 organizacija u čak 137 država. Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je dio njihove kampanje još od 2015. godine.