Crna hronika

MUP SBK: Vozilom usmrtio pješaka i pobjegao

Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK prijavilo je Kantonalnom tužilaštvu SBK M.P. (26) i I.P. (51) zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

 

 

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Naime, dana 31.07.2023. godine u PS Gornji Vakuf-Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s lica mjesta nezgode.

– Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P. rođen 1997. godine iz Gornji Vakuf – Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo „Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela“ osumnjičeni I.P. rođen 1972. godine iz Gornji Vakuf – Uskoplja. –  saopćeno je iz MUP SBK.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.