Zbog prodaje i posjedovanja droge u Travniku privedeno više

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona proveli su tokom protekle noći u Travniku još jednu uspješnu akciju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

 

U akciji je, uz pomoć službenika Jedinice za specijalističku podršku, spriječen bijeg M. M. (1968.) iz Travnika osumnjičenog za prodaju narkotičkih sredstava te uništenje materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga spid, doznaje se iz MUP-a SBK.

Na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađena veća količina opojne droge spid, potom vaga za mjerenje narkotika, veća količina novca za koji se sumnja da potječe od prodaje droge, šest mobilnih telefona, kao i drugi predmeti za koje će biti izvršene provjere potječu li iz krivičnog djela.

O uspješnosti ove akcije govori i podatak da su na mjestu događaja zatečene još tri osobe, koje su u vrijeme akcije došle do kuće osumnjičenog kako bi kupile drogu. Jedna od tih osoba osumnjičena je i za prodaju marihuane, a u vozilu te osobe pronađena su četiri paketića materije za koju se sumnja da je u pitanju marihuana. Radi se o osobi inicijala E. S. (1991.) iz Travnika.

Nad svim osobama bit će provedena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predate na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Iz MUP-a SBK napominju kako je ova akcija samo nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije MUP-a SBK u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga te da će te aktivnosti biti nastavljene i ubuduće.

Također, podsjećaju kako je tokom prošle godine samo u jednoj akciji na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja zaplijenjeno oko 30 kilograma marihuane namijenjene za međunarodno tržište, a da je tom prilikom uhapšena državljanka Republike Srbije iz Beograda.