Travnik danas

Na proljeće Travnik će biti mjesto dobre zabave i brojnih kulturno-sportskih sadržaja

Javnim pozivom za učešće  u programu obilježavanja manifestacije „Dan općine Travnik“ koji je objavljen prije nekoliko dana, zvanično je najavljena deveta po redu tradicionalna kulturno-zabavna i sportska manifestacija, a danas je u zgradi Općine Travnik održan prvi sastanak na kojem je formiran Organizacioni odbor ove manifestacije.

 

„Dan općine Travnik”  jedna  je od najvećih i najorganizovanijih manifestacija jedne općine u BiH koja svake godine kontinuirano okuplja sve više učesnika s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

Nakon prošlogodišnje manifestacije koju je obilježilo 110 raznovrsnih događaja u kojima je učestvovalo preko 3000 učesnika, ove godine planirano je da programske aktivnosti traju u periodu od 21.03. do 05.04.2020. godine, koje će se realizirati na području cijele teritorije općine Travnik.

Aida Daul, sekretar Općine Travnik i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije kazala je da je prošla godina bila rekordna  po broju prijavljenih i održanih događaja, kao i po broju učesnika, te da će se i ove godine realizirati sve tradicionalne aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik.

-„Izuzetno smo sretni  što ova manifestacija kontinuirano raste, te što se svake godine obogati nekim novim učešćem i događajem, te što je sadržaj manifestacije prilagođen za sve generacije i uzraste. Također, ponosni smo na sve učesnike koji su u dosadašnjem periodu svojim aktivnim učešćem, dali svoj doprinos, ali i na one koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju.“

„Dan općine Travnik“, od 2012. godine obilježava se  21.03. i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika.

Iz  Općine su pozvali sve javne ustanove, nevladine organizacije, udruženja građana, sportske klubove, privredne subjekte, neformalne grupe građana, pojedince i sve zainteresovane, da dostave prijedloge za određene aktivnosti i događaje i na taj način se aktivno uključe u kreiranje prijedloga programa obilježavanja  ovogodišnje manifestacije. Javni poziv traje do kraja mjeseca janura, ove godine.

Daul je istaknula da je ovo izuzetna prilika da svi sugrađani ujedinjeno na svoj način doprinesu obilježavanju ovog značajnog datuma.

-„Želja nam je da ovi dani, budu dani zajedničke kreativnosti i izložba svega onog što imamo,znamo i hoćemo i na taj način navedene dane obilježimo na način na koji to naša općina zaslužuje.

Organizatori poručuju da će Travnik zasigurno na proljeće biti mjesto dobre zabave      i brojnih kulturno-sportskih događaja, te da će svi moći pronaći nešto za sebe.