Kult ART

Na repertoaru Centra za kulturu Travnik dvije predstave za djecu

U petak, 8.novembra  2019. u 19:00 sati, na Kamernoj sceni (zgrada Pozorišta) premijerno će biti izvedena pozorišna predstava za djecu, “Dječaci Pavlove ulice” . Predstavu je , prema tekstu Ferenca Molnara režirao Oliver Jović,a izvode je članovi Dječijeg dramskog studija JU Centar za kulturu općine Travnik. Ulaz je slobodan.

 

 

 

Riječ je o dječijem  klasiku  Mađaskog pisca Ferenca Molnara koji je doživio adaptaciju u izvođenju Dječijeg dramskog studija Centra za kulturu. Radnja predstave govori o skupini dječaka koji žele odbraniti svoj prostor za igru od druge skupine koja im isti želi oteti. Ova naizgled jednostavna priča je zapravo je povod za mnogo ozbiljniju temu. Slobodan prostor je toliko cijenjen da za njega vrijedi čak i „voditi bitke“, u što su se upustili i junaci ovog djela. Ova borba za komad vlastite zemlje i isti odiše slobodom i svime što taj osjećaj zapravo znači.

 

U subota, 9. novembra 2019. u 12:00 sati u velikoj  sala Centra za kulturu bit će odigrana predstava za djecu “Vrijeme je za bajku”  u izvedbi Teatra Zenica i Pozorišta “Bubamara”. Ulaz je  5 KM. Teatar Zenica i Pozorište Bubamara dolaze sa edukativno-zabavnom predstavom za djecu “Vrijeme za bajku”. Predstava kroz likove iz crtanih filmova govori o prijateljstvu, ekologiji.