Zdravlje

Predavanje o depresiji i anksioznosti kod djece i mladih

Centar za edukaciju mladih organizuje interaktivno predavanje za roditelje, na temu mentalnog zdravlja djece i mladih, ulozi porodice i prijatelja u njegovom očuvanju, kao i najčešćim poremećajima koji se javljaju u dobu adolescencije, poput depresije i anksioznosti, te kako ih prepoznati.

 

 

 

Živimo u okruženju u kojem je svakodnevni stres prihvaćen kao normalna pojava i sve je manje vremena za brigu o sebi. Organizam to teško može pratiti i dolazi do pojave depresije i drugih bolesti u sve ranijem životnom dobu. Ovo predavanje je prilika za roditelje da saznaju kako prepoznati znakove anksioznosti i depresije kod svoje djece, te kako ispravno i pravovremeno reagovati, kako bi spriječili neželjene posljedice.

 

Predavanje će voditi mr. Lejla Zukan, profesorica filozofije i sociologije, certificirana savjetnica za mentalno zdravlje i radno okupacioni terapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom u Centru za mentalno zdravlje Travnik, te članica ekspertne grupe i koautorica za izradu strategije i politike mentalnog zdravlja u FBiH. Kao profesorica sociologije, filozofije i logike u Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“, koja svakodnevno radi sa mladima, sa roditeljima će podijeliti i svoja iskustva o statusu mentalnog zdravlja učenika sa kojima svakodnevno dolazi u kontakt.

Predavanje će biti organizovano u prostorijama Centra za edukaciju mladih, u srijedu, 06.11.2019. godine sa početkom u 18:00 sati. Ulaz je slobodan, a budući da je broj mjesta ograničen, zainteresovani se mogu prijaviti putem e-mail adrese [email protected] ili na Facebook stranici Centra za edukaciju mladih. Potrebni podaci su ime i prezime, te kontakt telefon.