Travnik danas

Načelnik Dautović: Od 1. septembra masovniji odvoz pasa lutalica sa travničkih ulica u azil

Načelnik općine Travnik Kenan Dautović prvu konferenciju za novinar posvetio je  problemima za koje su se građani Travnika najviše zanimali, a to su problem pasa lutalica, te sanacija ulice Krndija i puta pored Hotela „Lipa“ u centru grada.

 

-Iz stručnih služi sam dobio informaciju da se od 1. septembra može očekivati masovniji odvoz pasa u azil. Ja sam to postavio kao cilj i radit ćemo na tome. Imao sam susret i sa međunarodnim akterima od kojih ću tražiti pomoć na uvođenju evorpskog standarda kada je u pitanju tretiranje napuštenih životinja. – naglasio je načelnik Dautović.

On je najavio skoro rješenje sanacije ulice Krndija, te pojasnio i problem sanacije puta iza Hotela “Lipa” i obećao skori završetak tog projekta.

-Što se tiče ulice Krndija, sanirat ćemo je, a kada je u pitanju put iza hotela, tamo su bila tri titulara, sada imamo dva titulara i obezbjeđen je novac, tako da se taj projekat može završiti. – rekao je načelnik Kenan Dautović.

Komunikacija sa medijima o konkretnim problemima bit će praksa i ubuduće jer to je najbolji način da građani znaju šta se to dešava na području općine Travnik pojasnio je načelnik Dautović zahvalivši medijima na iskazanom interesu.