ServisTravnik danas

Načelnik Hadžiemrić predstavio novosti na web stranici Općine Travnik

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić danas je predstavio novosti na zvaničnoj web stranici  www.opcinatravnik.com.ba Uz veliki broj sadržaja ova web lokacija u sekciji E – servisi sada nudi i dva nova sadržaja. Prva novost je mjerenje kvaliteta zraka, temperature, vlažnosti i količine padavina.

 

 

-Na području Travnika, u Bosanskoj ulici u parku kod Lukačke džamije instaliran uređaj za mjerenje kvaliteta zraka. Kvalitet zraka se mjeri više puta tokom dana, a imate historiju mjerenja u protekla 24 i 48 sati. Ono što mogu reći da Travnik spada u gradove koji imaju značajno nizak nivo zagađenosti. Uglavnom se nalazimo u području niske ili veoma niske zagađenosti. – istaknuo je načelnik Hadžiemrić.

Na stranici su i  podaci  o temperaturi, količni padavina i vlažnosti. Ovi podaci dolaze sa dvije meteorološke stanice koje su postavljene prošle godine u gradu. Podaci na web stranici su sa  mjernog  mjestoaje kod JU Bolnica Travnik.  Drugo mjerno mjesto je Babanovcu.

 

Drugi interesantan podatak na E-servisu je pilot projekat „Smart Parking“.

 

-Instaliran je video nadzor na Plavoj vodi i u svakom momentu možemo vidjeti koliko je slobodnih parking mjesta na tom lokalitetu. Podaci se ažuriraju stalno. To je lokacija na Plavoj vodi koja je najviše opterećena.- kazao je načelnik Hadžiermić.