Sport

Načelnik Kenan Dautović priredio prijem za evropske prvake u karateu

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović danas je ugostio Alija Arnautovića i Bekira Grabusa, članove reprezentacije BiH i Karate kluba “Travnik GS TMT” , nosioce zlatnih evropskih  medalja u karateu da nedavno održanog Evropskog prvenstva u Gruziji.

 

– Prije mjesec dana sam posjetio karate klub “Travnik GS-TMT“ kako bih zaželio sreću na Evropskom prvenstvu u Gruziji. Tom prilikom sam kazao da sam siguran kako će se ovaj sportski kolektiv iz Gruzije vratiti sa nekoliko medalja. I nisam pogriješio. S tim u vezi, danas sam ugostio Alija Arnautovića i Bekira Grabusa, evropske prvake u karateu. Iskoristio sam priliku da se Aliju, Bekiru i njihovom treneru Adnanu Arnautoviću zahvalim u ime svih građanki i građana Travnika na ovom izvanrednom uspjehu i promociji našeg grada na najbolji mogući način. Također, sa Adnanom Arnautovićem sa razgovarao o ideji da se Općina Travnik, u saradnji sa karate savezom Bosne i Hercegovine, kandidira za organizaciju Balkanskog prvenstva u skorijoj budućnosti. – napisao na svom zvaničnom FB profilu načelnik Dautović.

 

Ali Arnautović je prvak Evrope u kategoriji kadeti -70 kg, dok je Bekir Grabus osvojio zlato u kategoriji U21 -67 kg. Načelnik Dautović danas je evropskim prvacima poklonio unikatne dukserice kao nagrade za osvojene medalje, a Općina Travnik će i finansijski nagraditi naše zlatne karatiste.