Travnik

Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi osnovaca

U okviru manifestacije kojom je obilježana 31. godišnjica od osnivanja Armije Republike Bosne i  Hercegovine i 29. godišnjica od formiranja 7. Korpusa Armije Republike BiH nagrađeni su i najbolji literarni i likovni radovi osnovaca na temu: “Ti se ne boj majko Bosno, Sedmi korpus tebe brani”.

 

 

U konkurenciji učenika od 1 do 5 razreda osnovnih škoa najbolji  likovni rad naslikala je Hana Goran, učenica O.Š. Kalibunar, drugo mjesto osvojio je rad Ajše  Puljević, O.Š. Kalibunar, a treće Adele Hođić, O.Š. Turbe.

Rad Merise Vardalić, učenice O.Š. Turbe najbolji je bio u konkurenciji učenika od 6 do 9 razreda , drugo mjesto pripalo je Rasmi Davran O.Š. “Mehurići”, a treće Muhamedu Guliću iz  O.Š. “Jajce” Kruščica.

U konkurenciji literanih radova na temu “Ti se ne boj majko Bosno, Sedmi korpus tebe brani”, najbolji rad u konkurenciji od prvog do petog razreda napisao je Amin Đelilbašić iz O.Š. Kalibunar, drugo Elif Mehić  O.Š. “Turbe”, a treće Lamija Emrović iz O.Š. “Travnik”.

Amina Košmić iz O.Š. Dolac napisala je najbolji literarni rad u konkurencij od šestog do devetog razreda , drugo mjesto osvojio je rad Sumeje Julardžija  iz O.Š. “Jajce” Kruščica,a treće rade Nere Čolo O.Š. “Kiseljak” Zabrđe.