Sport

Travničanin Nermin Bašić zvanično preuzeo Željezničar

Fudbaleri Željezničara dobili su zvanično novog trenera. Nermin Bašić poptisao je danas ugovor s “Plavima” s Grbavice. Bivši trener Travnika, Metalleghea, Tuzla Cityja, Gorice i Radomlja u Želju je došao nakon smjene Edisa Mulalića. Ekipa Željezničara trenutno zauzima peto mjesto u Premijer ligi BiH.

 

 

Nermin Bašić je rođen 24. novembra 1983. godine. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik u kojem je bio pomoćni trener, a potom i glavni trener. Potom je skoro tri godine vodio Metalleghe iz Jajca, a zatim ekipu Tuzle City, tadašnji Simin Han.

U Sloveniji je dva puta vodio Radomlje, te Goricu. U Premijer ligi BiH još jednom je predvodio Tuzlu City 2020. godine. Kao pomoćnik je radio u u Angoli, u 1º de Agosto, i Ismailyu u Egiptu.

– Hvala svima na dobrodošlici, zaista sam dobio mnogo poruka, nekako moje je srce plavo. Jako sam sretan i uvijek sam se na Grbavici jako dobro osjećao. Došao sam iskreno s puno emocija, s dosta želje i volje da zajedno s našim navijačima napravimo nešto najbolje za Želju. Ja sam vrlo zahtjevan trener u određenim momentima, međutim ova situacija nije baš previše za moju filozofiju.

Jednostavno se moram prilagoditi stanju trenutačnom, ekipi i najbolje izvući od te ekipe. U ova dva, tri dana nastojat ću da uzmem što više informacija, da se prilagodim svojim momcima. Puno ćemo raditi na psihološkom stanju, mislim da naša ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, da napravimo nešto da se vratimo tamo gdje jesmo i gdje trebamo biti. Ono što Želju krasi, Želji kad je najteže, Željo je najjači – kazao je Bašić.

Dodao je da je pratio Premijer ligu BiH i najavio ciljeve sa ekipom Željezničara.

– Cilj je da vratimo potencijal ovoj ekipi, osmijeh na lice, igračima i da igraju nogomet zato što ga vole i želim da navijačima vratim vjeru u Želju i vjeru da Željo može, te da igramo dobar nogomet i postignemo gol više nego protivnik – naveo je Bašić.

Bašić je vlasnik UEFA Pro licence, a svoj prvi trening s ekipom će obaviti danas.

 

izvor: Facebook

NK Željezničar