Centralna Bosna

Nakon reisa Huseina Kavazovića i Muamer Zukorlić predstavio program u Travniku

Danas je kandidat za reisu-l-ulemu Muamer Zukorlić, a kako to predviđa izborna procedura, članovima izbornog tijela sa područja Muftijstva travničkog u prostorijama Muftijstva u Travniku prezentirao svoj program. Domaćin skupa bio je muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović.

 

 

Kandidat Zukorlić je prisutnima prezentirao svoj program, vlastitu viziju stanja u Islamskoj zajednici i plan rada ukoliko bude izabran na poziciju reisu-l-uleme. Nakon prezentacije prisutni su imali prilike postavljati pitanja kandidatu za reisu-l-ulemu, Zukorliću, dok je prije promocije izbornog programa upriličen je prijem Muamera Zukorlića sa muftijom travničkim, dr. Ahmed ef. Adilovićem i užim krugom saradnika.

 

U srijedu, 2. oktobra 2019. godine, reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović je prezentirao svoj program izbornicima sa područja Muftijstva travničkog.

 

 

Izborno tijelo koje će birati reisu-l-ulemu zasjedat će  12. oktobra 2019. u Sarajevu, a do tada će kandidati imati priliku da svoj program prezentiraju članovima izbornog tijela za izbor reisu-l-uleme.