Info

Obiljažavanje 30 godina od zločina nad Bošnjacima Kotor Varoši

Organizacija porodica šehida, poginulih i nestalih osoba “Vrbanja” Kotor Varoš sa sjedištem u Travniku 2. i 3. novembra 2022. godine organizira obilježavanje 30 godina od zločina nad Bošnjacima Kotor Varoši.

 

 

2.novembra u 11:30 sati na Centralnom gradskom trgu u Travniku bit će upriličeno odavanje počasti žrtvama zločina u Kotor Varoši i ispraćaj kolone sa tabutima,a dan kasnije 3. novembra u 12 sati u Večićima, općina Kotor Varoš bit će održana kolektivna dženaza koju će predvoditi dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Za odlazak na kolektivnu dženazu osigurani su i autobusi iz Travnika i Karaule. Autobus iz Karaule polazi 3. Novembra u 7,30 sati,a dva autobusa polaze iz Travnika u 8 sati sa platoa kod Centralnog šehidskog mezarja.

 

U znak sjećanja na ubijene Kotorvarošane i ove godine bit će organiziran tradicionalni “Marš mira Karaula – Večići” . Polazak iz Karaule je 1. novembra u 7 sati. Učesnici Marša mira prisustvovat će 3. novembra kolektivnoj dženazi I progranu u kojim se obilježava 30 godina od zločina nad Bošnjacima Kotor Varoši. Ovogodišnji “Marš mira Karaula – Večići” održava se pod sloganom “30 godina nade i sjećanja”.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript