Održana Konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora ” Meokrnje 2018. godine “

Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik,  izabran je za predsjednika Organizacionog odbora manifestacije “Meokrnje 2018” odlučeno je na konstituirajućoj sjednici Organizacionog odbora.

 

U sastav Organizacionog odbora ove manifestacije izabrani  su predstavnici Udruženja antifašista i boraca NOR-a 1941-1945, MZ „ Gluha Bukovica „, Kantonalne i općinske organizacije demobilisanih boraca 1992-1995, komadanti brigada formiranih na području Općine Travnik, predstavnici patriotske lige Općine Travnik i Zenica, patriotske lige SBK/KSB i ZDK, TO, policije, SABNOR-a BiH i predstavnci planinarskih društava.

Svoj doprinos u radu Organizacinog odbora dat će predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti na Kantonu i Općini Travnik kao i mnogi drugi koji svojim radom žele da doprinesu da ovogodišnja manifestacija „ Meokrnje 2018. godine „ bude što bolje i uspješnije organizovana i da se u nedelju, 29. maja 2018. godine sa platoa Meokrnja pošalje poruka da borba protiv fašizma i neovašizma trajna borba Bosanaca i Hercegovaca.

Pored svečane akademije koja će biti organizovana na platou Meokrnje i polaganja cvijeća ispred spomen obilježja palim učesnicima NOR-a i spomen obilježje borcima Armije BiH bit će organizovan planinarski pohod od Bukovih ravnih do Meokrnja uz evociranje uspomena učesnika bitaka iz Rata 1992-1995.

Organizacioni odbor manifestacije „ Meokrnje 2018. godine „ poziva sve zainteresovane da se priključe obilježavanju bitki za Meokrnje kao i da se zajedo oda počast stradalima u Drugom svjetskom ratu i Ratu 1992-1995.