Mladi

Održana prva radionica za mlade „Upoznajmo Vlašić s članovima Gorske službe spasavanja Travnik“

Novi ciklus radionica za djecu i mlade „Majka Priroda“  počeo je ovog vikenda   izvođenjem radionice na Vlašiću u kojoj su za 8 polaznika predstavljene najvažnije značajke boravka u planini.
Damir Gogić,  Zijo Brljak i Edin Gafić kao članovi GSS Travnik demonstrirali su na Galici svoja velika znanja i bogata iskustva na veoma poučan i zabavan, uzrastu polaznika radionice prilagođen način.
Uz objašnjavanje osnovnih principa i pravila planinarstva, pokazivali su šta je neophodna oprema za kretanje u planinskim uslovima, načine orijentacije u prostoru, pružanje prve pomoći, vezanje čvorova na užadima, sklapanje šatora, zip line. Voditelji – lideri radionice bili su Irna Mrkonja i Aldin Melić, koji su uz sudjelovanje Haruna Karahasanovića, Lejle Karzić, Affan Inđića i Lejle Sujoldžić iz Youth&Nature Tema osmisli i priredili zabavne edukativne igre za djecu i mlade.
Bosanski kulturni krug nastavlja ciklus izvođenjem radionice na lokalitetu Suho polje pod voditeljstvom Slobodana Ličanina Like „Upoznajmo faunu Vlašića – tragovima medvjeda, vuka, konja…” u subotu, 20.4.2024. godine.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript