PolitikaTravnik danas

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik

U okviru obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik danas je u velikoj sali J.U. Centar za kulturu općine Travnik uz prisustvo brojnih zvanica održana svečana sjednica članova Općinskog vijeća Travnik.

 

 

Pored predsjedateljice OV Travnik Vlatke Lovrinović, načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, premijera Vlade SBK/KSB Tahira Lende, prisutnima su se obratili i gosti iz bratimljenih gradova općine Travnik Makarske i Kastava. Također, ovim povodom u Travnik je doputovao iz Njemačke i počasni građanin Travnika Michael Weichert, koji je ovom počasnom titulom odlikovan 2005. godine.

 

 

U kulturno-zabavnom programu svečane sjednice nastupile su Lašvankse dive Hrvatskog centra Nova Bila, Ženski hor Centra za kulturu općine Travnik, te najmlađi polaznici Obdanište Travnik.

 

Nakon oficijelnog dijela programa, brojne zvanice su nastavile druženje uz zakusku, a potom je u organizaciji Travnički kratkokljuni golub (Udruženje “Tulika” Travnik) na platou ispred Centra za kulturu općine Travnik upriličeno puštanje „Goluba mira“.