MladiSport

“OLYMPIC KIDS” projekat u kolijevci Olimpijade – Atina

U sklopu Erasmus+ projekta “Olympic kids” kojeg finansira evropska komisija, čiji je partner Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, bh. tim je putovao u  u Atinu (Grčka), gdje je boravio u periodu od 9. do 12. maja tekuće godine.
 
– Naš tim djece u pratnji trenera škole sporta “Olimpija Travnik” je zajedno sa timovima iz Moldavije, Slovenije, Italije, Španije i Grčke, uz OK BiH delegaciju se takmičio u različitim atletskim disciplinama sa ciljem sticanja vrijednosti i važnosti olimpizma, koristeći atletiku kao osnovni alat. – kazala nam je koorinatorica projekta doc.dr Maja Đurić.
 
Da podsjetimo,  europski projekat „OLYMPIC KIDS” je projekat koji je fokusiran na set aktivnosti koji će djeci omogućiti učešće u sportu kako bi dopinijeli njihovom kvalitetnom rastu i razvoju, sticanje samopouzdanja kroz bavljenje sprotom
 
Tu je još mnogo aktivnosti u periodu od tri godine trajanja projekta, na kojima sve zemlje vrijedno rade u njenoj implementaciji.
Europska komisija podstiče sportske vrijednosti u kojima je djeci omogućeno da se kvalitetno razvijaju, stiču edukaciju o važnosti olimpijskih vrijednosti, različitih kutura i zajedništva.