Sport

Karla Kustura i Salih Halilović najuspješniji sportisti općine Travnik za 2022. godinu

Članica Biciklističkog kluba “X-Factor”, Travnik, Karla Kustura i Salih Halilović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT“ proglašeni su za najbolje sportiste Općine Travnik u protekloj godini na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor sportiste općine Travnik za 2022. godinu“.

 

 

Karla Kustura je aktuelna seniorska prvakinja Bosne i Hercegovine. Salih Halilović je reprezentativac BiH i osvajač zlatne medalje medalje na Balkanskom prvenstvu u mlađim seniorima (U21) u kategoriji borbe +75kg za 2022. godinu. Sa reprezentacijom BiH učestvovao je na Balkanskom prvenstva u konkurenciji mlađih seniora.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji za 2022. godinu je seniorska selekcija Košarkaškog kluba Travnik a najbolja ekipa u ženskoj konkurenciji je seniorska selekcija STK „Borac“, Travnik. Najbolji trener iz pojedinačnih sportova u protekloj godini je Adnan Arnautović iz Karate kluba „Travnik GS-TMT“, dok je najuspješniji trener u ekipnim sportovima Mirza Hodžić, trener FK „Rudar“ Han Bila.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid06BdwGnersLXcDxhb8eVQQGqZmEmMikgwP2994RSWbq1MWQAQzTHEr4Cr5cnufz6Tl&id=100063585609607&mibextid=Nif5oz

Zlatna plaketa Sportskog saveza općine Travnik za doprinos u oblasti sporta dodjeljena je Dragana Soviću Kajetanu, posthumno i Asimu Babiću –Feksu. Zlatne plakete dobili su i sportski kolektivi, STK „Borac“, Travnik za 50. godina postojanja i rada kluba, koji je iznjedrio sjajne generacije stonotenisera i stoneniserki, poput Alme Sijamije, Sonje Solomun, Milanke Kaurin, Mirne Halajkijević i mnogih drugih i NK „Travnik“, Travnik koji je u godini koja je iza nas obilježio značajan jubilej 100 godina postojanja kluba. Srebrna plaketa dodjeljena je Mladenu Periću, posthumno a Bronzanu plaketu Sportskog saveza općine Travnik dobio je Dragan Jelović.

Nagrade za životno djelo za organizacijski i sistematski rad i doprinos u oblasti sporta dodjeljene su Besimu Terziću, jednom od osnivača STK „Borac“, Travnik 1972. godine i STK „Vitez“, 1962. godine, Muhamedu Terziću – Baćiju, te posthumno Smailu Hodžiću, dugogodišnjem članu STK „Borac“, Travnik.

Posebna priznanja, odnosno povelje Sportskog saveza Općine Travnik za ostvarene rezultate u protekloj godini i razvoj, promociju i afirmaciju sporta na području Općine Travnik uručene su UG „Pront“ , Novi Travnik, Adni Palić, članici Karate klubu „Vezir“ Turbe, Mahiru Zuki i Midhatu Puriću Midi, Sportski radnik 2022. godine Općine Travnik je Dina Arnautović koja je jedna od najzaslužnijih za uspjehe Karate kluba „Travnik GS-TMT“.

U kategoriji juniora najuspješniji sportista je Kemal Šiljak, član Karate kluba „Travnik GS-TMT“ a najbolja juniorka je Sara Hodžić članica Karate kluba „Travnik GS-TMT“.

U kategoriji kadeta najuspješniji sportista je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT“, a najbolja kadetkinja je Adna Zukić, također, članica Karate kluba „Travnik GS-TMT“. U kategoriji mlađih kadeta najuspješniji sportista je Andrej Kalnikov, član Karate kluba „Travnik GS-TMT“ i Đani Trbović, također iz Karate kluba „Travnik GS-TMT“. Najbolje kadetske ekipe u 2022. godini su Košarkaški klub „Travnik“ i kadetkinje ŽRK „Nova Bila“. U kategoriji pionira najbolji je Ibrahim Džan Berbić, član Karate kluba „Vezir“, Travnik i Zahra Arnautović, članica Karate kluba „Travnik GS – TMT“. U kategoriji najbolji kadet i kadetkinja iz ekipnih sportova proglašeni su Bojan Škobić, član Košarkaškog kluba „Travnik“ i Monika Kolenda članica ŽRK „Nova Bila, Nova Bila.

Za najperspektivnije sportaše proglašeni su Luka Radić (SSK „Target“), Đelila Muratović (SSK „Target“), Ema Karalić (TK „Return“), Tarik Pašalić (TK „Return“), Stjepan Bajo (NK „Nova Bila“), Adna Beganović (KK „Travnik“), Alan Ješilović (KK „Travnik“), David Šipić (RK Nova Bila), Barbara Perić (ŽRK „Nova Bila“), Emina Softić (KK „Travnik GS-TMT“), Ferid Selava (KK „Travnik GS-TMT“), Sabit Emić (JK „Travnik“), Emina Daut (JK „Travnik“).

Izbor sportiste općine Travnik za 2022. godinu održan je u amfiteatru novoizgrađenog Srednjoškolskog centra u Travniku uz bogat kulturno-umjetničko program Limene glazbe HKC „Nova Bila“, Nova Bila, „Lašvanskih diva“ i PS „Maya“, Travnik kao i izložbu Muhameda Gačića „Babanovac – srce planine Vlašić“ koja govori nastanku Sportsko- rekreativnog centra „Babanovac“ i razvoju zimskih sportova na Vlašiću.