PolitikaTravnik

OO SDP Travnik: Izvještaj „pozitivan“, gubitak u budžetu 680.000 KM?!

Na 4. redovnoj sjednica OV Travnik koja je održana jučer u Travniku glasovima većine sastavljenom od vijećnika SDA i HDZ BiH odlučeno je da se pozitivnim ocjeni Izvještaj o izvršenju budžeta općine Travnik koji je iskazan sa gubitkom od 680.000 KM.

 

Samo u općinama, kao što je Travnik, gdje već godinama vlada ova „dvojka“,  vijećnici pozicije ponosno i uz mnoge floskule o uspješnosti rada, usvoje negativnu bilancu računa koja je iskazana u deficitu. Vjerujemo da bi računovodstvena forenzika našla, bar još toliko, deficita dobro skrivenog unutar Izvještaja o izvršenju budžeta za 2020. godinu.

Ne treba onda čuditi što vladajući uporno odbijaju i zvanično pozvati Ured za reviziju FBiH kako bi isti provjerili poslovanje organa općine. Zadnji izvještaj ove institucije o općini Travnik je napravljen davne 2012. godine,  te sa velikom zebnjom, očekujemo sljedeći posjet koji bi trebao uslijediti uskoro. Možda i mi budemo prisiljeni potražiti pomoć na Londonskoj berzi.

Većinom glasova su usvojeni Izvještaji o radu OV Travnik za 2020, Izvještaji o radu načelnika i službi za 2020. godinu i Izvještaj o radu općinskog pravobraniteljstva za 2020.godinu.