Travnik danas

Općina Travnik obilježila Međunarodni dan borbe protiv korupcije

U povodu 9.decembra – Međunarodnog dana borbe protiv korupcije Općina Travnik realizovala je niz aktivnosti, a danas je održana i  panel diskusija na temu korupcije.

 

 

-Općina Travnik kao veoma značajnu aktivnost ističe prevenciju koruptivnih radnji zbog čega je, upravo s ciljem suzbijanja korupcije, kao prva na području Srednjobosanskog kantona, formirala radni tim i izradila dvogodišnji Akcioni plan za sprečavanje i prevenciju korupcije u Općini Travnik.- saopćeno je iz Općine Travnik.

Panelisti su bili Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik,Aida Daul, koordinatorica Općinskog tima za borbu protiv korupcije, Silva Belegić Perčinlić, sutkinja  Općinskog sudu Travnik, Dragan Popović, zamjenik glavnog kantonalnog tužioca, Semir Mujkić, bh novinar višestruko nagrađivan za tekstove o korupciji i doc. dr. Adnan Pirić, professor na  Sveučilištu/Univerzitetu  „Vitez“ u Travniku.

Ovogodišnji partneri Općine u obilježavanju sedmice protiv korupcije su MSŠ „Travnik“ i Sveučilište „Vitez“ u Travniku.

Također, MSŠ „Travnik“ je provela takmičenje u literarnim radovima na temu „Pokloni pričaju“, te su učenicima najbolje ocijenjenih radova uručene simbolične nagrade. Nagrade za najbolje literarne radove su dobile: Dženita Strukan, Melisa Žutić i Selma Kopčić.