Centralna Bosna

Općinski sud u Travniku ispratio još jednu generaciju pripravnika i volontera

Nakon dvogodišnjeg stručnog osposobljavanja u Općinskom sudu u Travniku danas je upriličen ispraćaj za šest pripravnika i tri volontera, a predsjednik Suda Goran Dujić i sekretar Suda Alma Sejfuli poželjeli su uspjeh mladim pravnicima u daljem radu.

Ovom prilikom još jednom je istaknut značaj projekta kojeg već godinama provodi Općinski sud u Travniku i po čemu je ova pravosudna institucija prepoznatljiva i lider i u pravosudnoj zajednici u BiH.

Generacije mladih pravnika u ovoj pravosudnoj instituciji stekli su prva praktična iskustva, a većina njih danas je na pozicijama u pravosuđu, upravi, advokatskim i notarskim uredima, te u privatnim kompanijama. Ovo je prva generacija pripravnika i volontera koja je svoje dvogodišnje praktično osposobljavanje završila u sklopu Švedskog projekta kojeg je uspješno realizirao Općinski sud u Travniku.

Danas je ispraćena još jedna generacija u koj su bili pripravnici Hanis Karadža, Mario Marin, Nasiha Sivro, Antoni Magerl, Adnana Bektaš i Ivana Alilović, te volonteri Martina Sabelja, Mirza Jusufbegović i Amina Fazlić.